4 Haziran 2018 Pazartesi

Testosterone Enanthate

Testosterone Enanthate

Testosteron Enantat tüm zamanların en eski ve belki de en sık kullanılan anabolik steroid biridir. Testosteron Enantat testosteron hormonunun yavaş etkili salım formudur ve kullanılan ilk büyük / uzun ester testosteron formudur.
Testosteron Enanthate Fonksiyonları ve Özellikleri:
Enjekte edildikten sonra, enjeksiyondan sonraki ilk 24-48 saat içinde testosteronda keskin bir artış olacaktır. Buradan itibaren hormon sürekli olarak vücuttan ayrılıp dağılır. Zaman dilimi ile, Testosteron Enanthate yaklaşık 8 günlük bir yarı ömrü taşır, bu da terapötik bir ortamda her 2 haftada bir tek bir enjeksiyon kadar azına izin verecektir. Ancak, her 7-10 günde istikrarın sağlanmasında çok daha etkili olduğu kanıtlanacaktır.
[1] Geliştirilmiş Protein Sentezi:
Protein, kas dokusunun birincil yapı bloğunu temsil eder; burada sentez, hangi hücrelerin protein oluşturduğu hızını temsil eder. Testosteron Enantat ile takviye edilerek, sentez oranı artırıldı. Bu, daha yüksek anabolik aktivite seviyelerini arttırır ve vücudun iyileşme yeteneğini artırır.
[2] Geliştirilmiş Azot Tutma:
Azot tutulumunu arttırarak anabolik atmosferi koruyoruz ve bir dereceye kadar daha da geliştiriyoruz. Tüm yağsız kas dokusu yaklaşık% 16 azottan oluşur ve seviyeler düştüğünde katabolik (kas kaybı) duruma yol açar. Pozitif nitrojen dengesini koruyarak, daha anabolik kalırız. Bu, doku büyüme yeteneklerini artıracak ve yağsız kas dokusunun korunması söz konusu olduğunda diyet yaparken zorunlu olacaktır.
[3] Artan Kırmızı Kan Hücresi Sayısı:
Kırmızı kan hücresi sayımızı artırarak, kas sağlamlığımızı büyük ölçüde artırırız. Bunun nedeni, kırmızı kan hücrelerinin oksijene ve kan yoluyla oksijen taşımasından sorumlu olmasıdır. Daha büyük kan oksijenasyonu daha fazla çıkış, daha fazla dayanıklılık anlamına gelir ve hatta iyileşme üzerinde bir rol oynar.
[4] Artan IGF-1 Çıkışı:
İnsülin Benzeri Büyüme Faktörü-1 (IGF-1), esas olarak karaciğer tarafından üretilen, doğal olarak üretilen bir protein hormonudur (peptit sınıfı). Bu hormon oldukça anaboliktir ve insan vücudundaki neredeyse her hücreyi etkiler. HGH, üretimini büyük ölçüde düzenlediği için, İnsan Büyüme Hormonuna (HGH) de doğrudan bağlıdır. Hormon aynı zamanda vücudun kas dokusu, kıkırdak, sinirler, tendonlar, bağlar ve hatta diğer birçok alan arasında merkezi sinir sistemimizi iyileştirme ve iyileşme kabiliyetinde güçlü bir rol oynar.
[5] Glukokortikoidlerin inhibisyonu:
Glukokortikoid hormonlar doğal olarak üretilen steroidal hormonlardır; bununla birlikte, bunlar anabolik değildir. Aslında, glukokortikoid hormonlar kas dokusunu tahrip ettiklerinde ve yağ kazanımını arttırdıkça kataboliktirler (kas kaybı). Kortizol en iyi bilinen glukokortikoid hormondur ya da sıklıkla bilinen stres hormonlarıdır. Bu hormonlar vücutta bir dereceye kadar gereklidir, ancak büyük miktarlarda değildir. Bu hormonları inhibe ederek, yine daha güçlü bir anabolik atmosfer teşvik ediyoruz.
Testosteron seviyelerini yüksek seviyeli bir duruma aldığımızda, testosteron hormonunun yukarıdaki özellikleri geliştirilir. Hormonun en iyi yaptığı şeyi yapmak için daha fazla hormon var. Bu her şey çok basit görünebilir, ancak bu sadece çok basit olduğu için. Testosteron Enantat gibi anabolik steroidler, çoğu zaman olduğu gibi neredeyse hiç karmaşık değildir. Bunlar, vücudumuzun zaten ürettiği çok hormonlara dayanan sentetik hormonlardır.
Testosteron Enantatının Yan Etkileri:
Testosteron Enanthate kullanımının olası yan etkileri vardır, ancak sağlıklı yetişkin erkek için kaçınılması çok kolay olduğunu göreceğiz. Sağlıklı yetişkin erkeklere başvurduğumuzda, düşük testosteron konusunu hariç tutuyoruz. Düşük seviye hasta için yan etki olasılığı son derece düşük olacaktır. Böyle bir durumda, birey sadece eksik olan şeyleri değiştirir ve daha fazla bir şey değildir. Performans sporcusu için Testosteron Enantat'ın yan etkileri daha büyük bir olasılık taşıyacaktır, ancak yine de çok kontrol edilebilir olmalıdır. Çoğu erkek, yüksek testosteron seviyelerini çok iyi tolere edebilir. Ancak, hayattaki birçok şeyde olduğu gibi bireysel tepki ve duyarlılık konuları da rol oynayacaktır. Bu Testosteron Enantat'a özgü değildir, fakat vücudumuza koyduğumuz her şeyle doğrudur. Testosteron Enanthate'nin olası yan etkilerini anlamak için, bunları ihtiyacınız olan tüm bilgilerle birlikte ayrı kategorilerine ayırdık.
[1] Östrojenik:
Testosteron Enantat, östrojenik bir hormon olup, testosteron hormonu, aromataz enzimi ile etkileşimi nedeniyle östrojene dönüşebilir. Aromatik hale geldiğinde, östrojen seviyeleri yükseldikçe jinekomastiye ve aşırı su tutulmasına neden olabilir. Aşırı su tutma, eğer şiddetli ise yüksek tansiyonu da arttırabilir. Testosteron Enantat'ın bu yan etkilerinin düşük düzey hasta için sorunlu olma ihtimali düşüktür, ancak mümkündür. Oranlar suprafizyolojik dozlarla artacaktır.
Testosteron Enanthate'nin östrojenik yan etkileriyle mücadele etmek için, bir anti-östrojen ilacının kullanılması genellikle tavsiye edilir. Anti-östrojenler, Seçici Östrojen Alıcı Modülatörleri (SERM'ler) veya Aromataz İnhibitörleri (AI’nın) sınıflarında iki seçeneğiniz vardır. Nolvadex (Tamoksifen Sitrat) gibi bir SERM, östrojen hormonlarının bağlanmasını engelleyen östrojen reseptörlerine bağlanarak işlev görecektir. AI'nın Arimidex (Anastrozole) gibi aromataz sürecini doğrudan inhibe ederek ve vücudun serum estrojen seviyelerini düşürerek işlev görmesini sağlar. Yapay zeka, Testosteron Enanthate'nin östrojenik yan etkileriyle mücadelede en etkili yoldur. Ne yazık ki, kolesterol söz konusu olduğunda sorunlu da olabilirler. Testosteron ayrıca kolesterol için problemli olduğunu bir dereceye kadar kanıtlayabilir, çoğu zaman sadece hafif bir etki yapar ve tek başına bir AI'nin etkisi hafiftir. Bununla birlikte, birlikte eksojen testosteron ve bir AI birlikte görüldüğü gibi bu olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Kontrol edilebilir ama farkında olmanız gereken bir şey. Tersine, SERM’lerin kolesterol üzerinde olumsuz bir etkisi olmayacaktır. Aslında, SERM'ler, anti-östrojenler, karaciğerde östrojen olarak hareket ettikleri için kolesterol üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacaklardır. İşi yapabilseler de, SERM'ler her zaman sizin ilk tercihiniz olmalıdır, ancak çoğu, özellikle de testosteronun suprafizyolojik dozları kullanıldığında, bir AI'ya ihtiyaç duyacaktır.
[2] Androjenik:
Testosteron Enantat'ın androjenik yan etkileri oldukça güçlü olabilir ancak genetik yatkınlıklara büyük ölçüde bağımlıdırlar. Androjenik etkiler, erkek tipi kellik ve vücut kılı büyümesine yatkın olanlarda akne, hızlandırılmış saç dökülmesini içerir. Erkek tipi kelliklere yatkın olmayanlar başlarındaki ilk tüyleri kaybetmezler. Genellikle akne için duyarlı olmayanlar nadiren bir problem yaşarlar.
Testosteron Enantat'ın androjenik yan etkileri, testosteron hormonunun 5-alfa redüktaz enzimi tarafından metabolize edilen hormona bağlı olarak dihidrotestosterona (DHT) indirgeme yeteneğinden kaynaklanmaktadır. Bazı erkekler, yararlı olması için Finasteride gibi bir 5-alfa redüktaz inhibitörünün kullanımını bulabilir. Bu hormonun androjenitesini azaltacaktır. Toplam androjenisiteyi tamamen azaltmayacak ancak güçlü bir etkisi olacaktır.
[3] Kardiyovasküler:
Egzojen testosteron kullanımı, özellikle HDL kolesterolün (iyi kolesterol) baskılanması veya azaltılmasında kolesterol üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Düşük Testosteron Enantat dozlarının HDL kolesterol üzerinde çok az negatif etkiye sahip olduğu gösterilmiştir, ancak haftada 200-300mg'lik bir AI dozları ile birleştiğinde HDL kolesterolü% 20-25 oranında baskıladığı gösterilmiştir. Bir AI olmadan haftada 300-600 mg daha yüksek Testosteron Enanthate dozlarının HDL kolesterolü% 13-21 azalttığı gösterilmiştir. Eklenen bir AI ile, bu önemli ölçüde artacaktır.
Kolesterol üzerindeki potansiyel olumsuz etkilerden dolayı, Testosteron Enantat ile takviye edenlerin kolesterol dostu bir yaşam tarzı sürdürebilmelerini sağlamalıdır. Kolesterol dostu bir yaşam tarzı yaşayanlar, altta yatan bir sorun olmadığı sürece bir problem yaşamamalıdırlar. Sağlıklı bir yaşam tarzı, omega yağ asitleri açısından zengin kolesterol dostu bir diyet içermelidir. Günlük balık yağı takviyesi tavsiye edilir. Bireylerin diyetleri de doymuş yağlar ve basit şekerler bakımından düşük olmalı ve rutinine bol miktarda kardiyovasküler aktivite eklemelidir.
[4] Testosteron:
Testosteron Enantat kullanımı doğal testosteron üretimini bastırır. Düşük testosteron hastası için bu bir endişe değildir. Böyle bir birey artık başlamak için yeterli testosteron üretmiyor. Performans sporcusu için, çevrim sırasında, uygulanan egzojen testosteron, vücudunuza ihtiyaç duyduğu her şeyi sağlayacağından, bu hiç de endişe vermez. Tüm anabolik steroidlerin kullanımı sona erdiğinde doğal testosteron üretimi tekrar başlayacaktır. Ancak, normalde bir geceye geri dönmeyeceksin, bu biraz zaman alacak.
Kullanım sona erdiğinde, çoğu erkek bir Post Cycle Therapy (PCT) planı uygulamaya teşvik edilir. Kaliteli ve etkili bir PCT planı, SERM’nin Nolvadex (Tamoxifen Citrate) ve Clomid (Clomiphene Citrate) ve peptid hormon HCG (Human Chorionic Gonadotropin) 'i içerecektir. Bir PCT planı olmadan, çok iyi bir iyileşme yaşanabilirken, çok büyük bir zaman alacaktır. Ayrıca uzun süreli düşük testosteron durumu kortizolün dominant bir hormon haline gelmesi için mükemmel bir ortam olduğu için, zor kazanılmış kas dokusunu da büyük risk altında tutuyor olacaksınız. Bir PCT planı dahil ederek, sizi kendi başına normale döndürmezken, süreci hızlandıracaktır. Sağlam bir PCT planı, bedenleriniz doğal olarak yükselmeye devam ederken uygun vücut fonksiyonu için yeterli testosterona sahip olmanızı sağlayacaktır.
Doğal testosteron iyileşmesi hakkında önemli bir not; Doğal iyileşme, önceki düşük testosteron durumunun mevcut olmadığını varsayar. Ayrıca, uygunsuz anabolik steroid kullanımı nedeniyle Hipotalamik-Pitüiter-Testiküler Eksen (HPTA) ciddi şekilde hasar görmediğini varsayar.
[5] Hepatotoksisite:
Testosteron Enantat karaciğer için toksik değildir. Bu steroid, hayati organlara hiçbir stres veya hasar göstermeyecektir.
Testosteron Enantat Yönetimi:
Düşük testosteron tedavisi için standart Testosteron Enanthate dozları en sık olarak her 7-10 günde 100-200 mg düşecektir. Ancak, bazı doktorlar toplam dozu ikiye böler ve her beş günde bir uygularlar. ABD'de daha az yaygın olan bazı doktorlar, her 2-3 haftada bir 200-400 mg dozlarını ve bazı durumlarda her 4 haftada bir reçete yazacaktır. Bu çok verimsizdir, ancak bir uygulama vardır. Toplam tedavi süresi belirsiz olacaktır. Düşük testosteron tedavisine ihtiyaç duyan erkeklerin çoğu yaşam için ona ihtiyaç duyacaktır. Bu rahatsız edici gelebilir, ancak kendinize önemli bir soru sorun; Düşük testosteron muzdarip mi yoksa tedavi mi?
Bir performans geliştirme ortamında, ortak Testosteron Enanthate dozları haftada 200-500 mg'a düşecektir. hormonu sadece diğer anabolik steroidlerin kullanımından kaynaklanan doğal testosteron baskılanmasını mücadele etmek için kullanılıyorsa, haftada 200-250mg çok yaygındır. Gerçek bir anabolik etki için, çoğu erkek, haftada 400-500mg yüksek etkili ve kontrol edilmesi çok kolay olacak. Bu tür dozlar, normal olarak, haftalık bir dozlama için haftada iki eşit doza bölünecektir. Dozlar haftada 500 mg'dan fazla olabilir; Bununla birlikte, birçok erkek 500mg aralığını ihtiyaç duydukları her yerde bulacaktır. daha isteniyorsa, birçok erkek haftada 600-1,000mg tolere ve kontrollü ama 1,000mg işareti yaklaşmak dozlar büyük ölçüde olumsuz etkilerin olasılığını artıracaktır edilebilir bulacaksınız. Bir erkeğin ne kadar testosteronu tolere edebileceği ve kontrol edebileceği, bir insandan diğerine değişecektir. Bununla birlikte, çoğu erkek haftada 1.000mg'nin üzerinde dozlar bulacaktır ancak bir düzeyde yan etkileri garanti edecektir.
Kullanım amacınız ne olursa olsun, Testosteron Enanthate tüm anabolik steroidler ile iyi bir şekilde istiflenir. Bununla birlikte, başka bir testosteron ile yığmak için bir sebep yoktur. Bu çoğu durumda anlamsız olurdu. İstediğiniz en verimli kullanım amacını karşılayan diğer steroidleri seçmeniz yeterlidir.
Testosteron Enanthate Profili:
17b-hidroksi-4-androsten-3-on
Testosteron bazı + Enantat ester
Moleküler Ağırlık: 412.6112
Moleküler Ağırlık (baz): 288.429
Moleküler Ağırlık (ester): 130.1864
Formül (baz): C19 H28 O2
Formül (ester): C7 H12 O
Erime Noktası (baz): 155
Üretici: Çeşitli
Etkili Doz (Erkekler): 200-1,000mg hafta
Etkili Doz (Kadın): Tavsiye edilmez
Aktif yaşam: 8 gün
Algılama Süresi: 3 ay
Anabolik / Androjenik oranı: 100/100.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder