5 Haziran 2018 Salı

Halotestin (Fluoksimesteron) Nedir ?

Halotestin (Fluoksimesteron) Nedir ?

Fluoxymesterone, 1950'lerin sonlarında Upjohn tarafından Halotestin ticari adıyla piyasaya sürülen son derece güçlü bir anabolik androjenik steroiddir. Kısa bir süre sonra, Ciba Pharmaceuticals, Ultandren adı altında hormonu serbest bırakırdı, ancak Halotestin en çok tanınan marka olarak kaldı. Eskiden Upjohn olan Pharmacia şimdi Halotestin marka adını üretmektedir.
Halotestin piyasaya ilk vurduğunda, çok sayıda terapötik yarar sağladı olarak lanse edildi. Bu son derece güçlü anabolik steroid, erkeklerde kas kaybı, androjen eksikliği tedavisi, zayıf doku onarımı, malnütrisyon ve kemik kırıklarının iyileşmesi için reçete edildi. Ayrıca, kortizon, parapleji, meme kanserine uzun süreli maruz kalmayı tedavi etmek ve sıklıkla yanık kurbanlarına vermek için düzenli olarak kullanılacaktır. Birçok anabolik steroidin aksine, Halotestin düzenli olarak erkeklere ve kadınlara reçete edildi ve modern günlük kullanımı biraz sınırlıyken hala bazı kadınlarda meme kanserini tedavi etmek için kullanılıyor. Hormon hala bazı erkeklerde androjen eksikliklerini tedavi etmek için kullanılır, ancak nadirdir ve bazı postmenopozal kadınlarda osteoporoz tedavisi için onaylanmıştır.
Performans geliştirme dünyasında Halotestin, piyasadaki en güçlü ve hızlı etkili steroidlerden biri olma ünvanını elinde tutuyor. Ancak, bir çok steroid kullanıcısı kullanacak değil. Bu steroid, büyük bir anabolik dereceye rağmen çok fazla kütle oluşturmaz; Aslında kitlesel tanıtım için gerçekten çok fazla şey yapmıyor. Bu, genel olarak ham kuvvetli steroid olarak bilinen bir steroiddir, ancak Halotestin de bazı kesme döngülerinde bulunur. Bazı vücut geliştiriciler için yarışmadan önceki son birkaç hafta içinde Halotestin ile takviye etmek pek alışılmamış bir şey değil. Bazı güzel iklimlendirme etkileri yanı sıra acımasız bir diyetin sonuna doğru iterek gerçekten yardımcı olabilir. Bununla birlikte, bu steroidin yan etkileri şaka edici bir madde değildir, oldukça sert olabilirler ve çoğu insanı uzak tutacaktır.

Halotestin Fonksiyonu ve Özellikleri:

Fluoksimesteron bir testosteron türevi anabolik androjenik steroid veya daha spesifik olarak yapısal olarak değiştirilmiş bir Metiltestosteron formudur. Halotestin, oral alımına izin vermek için 17. karbon pozisyonunda eklenen bir metil grubuna sahip testosteron hormonudur. Aynı zamanda karbon 9 ve 3'te eklenmiş bir floro grubuna ve karbon 11'de bir hidroksil grubuna sahiptir. Bu modifikasyonlar, steroidin aromatizasyonunu inhibe eder ve androjenik doğasını büyük ölçüde arttırır. Halotestin'in androjenik yapısı ve aktivitesi Metiltestosteronun çok ötesinde olacaktır.
Yapısal tasarımı ile Halotestin, anabolik 1,900 ve 850'lik bir androjenik değer taşımaktadır. Tüm derecelendirmeler, her iki kategoride de 100'lük bir derecelendirme sağlayan saf testosterona karşı ölçülmüştür. Bu, Halo'nun genellikle bilinenin neredeyse ötesindeki derecelendirmeleri taşıdığı için, Halo anlamına gelir, ancak anabolik derecelendirmesi muazzam bir şekilde aldatıcıdır. Büyük bir anabolik derece taşımasına rağmen, insandaki anabolik çevirisi sıfıra yakın görünmektedir. Bu steroid basit bir şekilde anabolik etkilere dönüşmez ve esas olarak androjenik aktivite ile işlev görür.
Halotestin, bazı güçlü etkileri olan kırmızı kan hücrelerinin etrafında dönen en güçlü bazı şeyleri taşır. Halo, hematokrit ve hemoglobin seviyelerini ve ayrıca kırmızı kan hücresi kitlesini büyük ölçüde artırma yeteneğine sahiptir. Ayrıca, eritropoietin cevabına zaten bağlı olan hücreler aracılığıyla hareket eder gibi görünmektedir. Bu etkiler, teşvik edilen kuvvet etkilerinden ve ayrıca steroidin sağlayabileceği artan enerji düzeyinden büyük ölçüde sorumludur.
Halotestin ayrıca güçlü yağ kaybı etkileri taşır. Halo, karaciğerde yağ asidi oksidasyonunun yanı sıra hızlı kas ekstansiyonu yapan kas mitokondriyelerini düzenleme yeteneğine sahiptir. Bu tansiyonların yanı sıra kırmızı kan hücresi etkileşimi yoluyla, zaten oldukça zayıf olan bir bireyde görsel kondisyonu üzerinde belirgin bir etkiye sahip olabilen bir steroidimiz vardır.

Halotestinin Etkileri:

Halotestin'in etkileri, muazzam derecede güçlü olsa da, gerçekten çok yönlü bir anabolik steroidi etiketlediğimizi temsil etmiyor. Bu steroid, çok spesifik kullanım noktaları taşır ve yararlı olsa da, olası yan etkiler çoğu erkek için gereksiz hale getirecektir. Halotestin'in temel etkileri güç ve saldırganlık etrafında dönmektedir. Saldırganlık ve anabolik steroidler konusu genellikle orantısız bir şekilde dışarı atılır, ancak Halo'nun durumunda agresif doğayı gerçekten arttırabilir. Bu da sporcunun daha da zorlaşmasına ve daha da güçlü olmasına neden olabilir. Saldırganlığı artırabilirken akılda tutulması gereken bazı önemli şeyler vardır. Halotestin kişiliğinizi değiştiremez, doğru ve yanlışları ayırt etme veya karar verme sürecinizi değiştirme yeteneğinizi ortadan kaldırmaz. Bireye daha güçlü, saldırgan bir nitelik verebilir, ancak saldırganlık ile ne yaparsa doğru ya da yanlış olup olmadığını belirler. Saldırganlık kendi başına kötü bir şey değildir, bu çok olumlu bir araç olabilir; saldırganlıkla yaptığımız şey doğru ya da yanlış olup olmadığını belirler. Doğal olarak şiddet ve öfkeli olan birey için Halotestin'in kullanımı onu daha agresif bir sarsıntı haline getirecektir. Aklı başında olan birey için, spor salonuna ya da bir yarışmaya katılmak için daha fazla saldırganlığa sahip olacak.
Güç ve saldırganlık teşviki sayesinde Halotestin, yarıştan kısa bir süre önce güç yükseltici, güçlü atletler ve savaşçılar arasında popüler bir steroid yapar. Rekabete yol açan birkaç haftalık kullanım çok yaygındır ve güçteki artış potansiyel olarak diğer anabolik steroidlerin sağlayabileceğinden daha büyük olabilir. Aynı güç ve saldırganlık, gösteriden birkaç hafta sonra rekabetçi vücut geliştirmeci için de yararlı olabilir. Rekabetçi vücut geliştirme diyetleri acımasızdır ve belki de yeryüzünde diyet yapmak için en zor yoldur. Sonuna doğru en çok aşırı derecede süzülüyor ve eğitimlerini zorlamakta çok zorlanıyorlar. Son birkaç haftadır Halotestin'e eklenmek, bu son derece zor zamanlar boyunca onları zorlamaya yardımcı olabilir. Ayrıca bireye daha sert ve daha tanımlanmış bir görünüm kazandıracak; Ancak, önemli bir not var. Halo, görsel olarak ilgili koşullandırmayı büyük ölçüde geliştirebilirken, gerçekten de herhangi bir şey elde etmek için yalın, yarışma vücut geliştirme, yalın olmalı. Çoğu steroid kullanıcısı asla bu zayıflık seviyesini görmeyecek ve onlara yararlı bir kullanım amacı kalmayacaktır.
Bu büyük ölçüde, Halotestin'in yararlı etkilere olan etkisini özetlemektedir. Steroid bir kitlesel yapı steroidi değildir ve herhangi bir döngüde temel bir steroid olarak kullanılan bir ilaç değildir. Bu, belirli amaçlar için belirli yararlar sağlayan kısa süreli kullanım steroididir. Terapötik bir ortamda, bazı tedavi noktaları için onaylanırken, aşırı derecede nadir görülür.

Halotestinin Yan Etkileri:

Halotestin, potansiyel yan etkilere gelince yıkıcı bir steroid değildir, çok daha kötü bileşikler vardır. Ancak, son derece kullanıcı dostu diyebileceğimiz bir bileşik değil, özellikle de hepatotoksisitesini ve kardiyovasküler sağlık üzerindeki potansiyel etkilerini düşündüğümüzde. Bu nedenle, çoğu, bileşikten uzak durmak zorunda kalacak. Halotestin'i sorunsuz bir şekilde kullanmak mümkündür, ancak biraz çaba gösterecektir ve sınırlı kullanım amaçlarına bağlı olarak kullanımı büyük ölçüde garanti etmemektedir. Halotestin'in yan etkilerini ve korumayı sağlamak için yapabileceğiniz her şeyi anlayabilmek için, onları bilmeniz gereken her şeyle birlikte ayrı kategorilere ayırdık.
[1] Östrojenik:
Bir testosteron anabolik steroid türetilmiş olmasına rağmen, Halotestin aromatize değildir ve östrojenik yan etkiler üretmeyecektir. Bu steroid ile su tutma ve jinekomasti imkansızdır. Halotestin ile birlikte bir anti-östrojen kullanımının faydası olmayacaktır. Döngündeki diğer bileşiklere bağlı olarak bir anti-östrojen gerekebilir, ancak Halotestin kullanımına bağlı olarak gerekli değildir.
[2] Androjenik:
Halo olağanüstü androjenik bir steroiddir ve sonuç olarak Halotestin'in yan etkileri güçlü androjenik bir yapıyı sarabilir. Bu, erkek tipi kellik ve vücut kılı büyümesine yatkın kişilerde akne, hızlandırılmış saç dökülmesini içerebilir. Bu etkiler güçlü bir şekilde bireysel tepkilere ve genetik yatkınlıklara bağlı olsa da, Halo'nun androjenik gücü, olasılıkları büyük ölçüde artırmaktadır. Bu güç çok büyük, bazı çalışmalar Fluoxymesteron'un aslında fallik genişlemeyi destekleyebileceğini öne sürdü.
Halotestin, 5-alfa redüktaz enziminden büyük ölçüde etkilenir, aynı enzim, testosteronun dihidrotestosterona indirgenmesinden sorumludur. Bu nedenle, Finasteride gibi bir 5-alfa redüktaz inhibitörünün kullanılması Halotestin'in ilgili androjenik yan etkilerini azaltabilir. Bu kullanım, bu steroidin androjenik aktivitesini tamamen bastırmayacaktır, ancak potansiyel olarak azaltabilir. Bununla birlikte, androjenik yan etkilere karşı hassas olanların muhtemelen bu steroidin kullanımından vazgeçmeleri gerekecektir.
Aşırı androjenik yapısı nedeniyle, Halotestin'in yan etkileri güçlü virilizasyon semptomlarını destekleyen kadınlarda aşırı olabilir. Virilizasyon semptomları arasında vücut kılı büyümesi, vokal kordların derinleşmesi ve klitoral genişleme yer alır. Etkiler o kadar güçlü ki, virilleşmeden kaçınmanın çoğu kadın için imkansız olacak. Halo'nun kadın kullanımı için önerilebileceği tek zaman, androjen duyarlı inoperabl meme kanserinin tedavisindedir. Bu steroidin, kadın sporcuların performans artırıcı döngülerinde yeri yoktur.
[3] Kardiyovasküler:
Halotestin, özellikle kolesterol yönetimi ile ilgili olarak kardiyovasküler sağlık üzerinde güçlü ve olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Bu LDL kolesterolünde önemli artışlar ve HDL kolesterolün önemli baskılanmasını içerebilir. Bu büyük ölçüde karaciğere karşı direncinin etrafında dönen hepatik doğasından kaynaklanır. Halotestin ayrıca yüksek tansiyona ve trigliserit seviyelerini olumsuz yönde etkileyebilir. Uzun vadeli bir kapasitede bu tür sorunlar sol ventrikül hipertrofisine yol açabilir. Halo'nun olumsuz kardiyovasküler etkileri nedeniyle, uzun süreli maruz kalma kardiyovasküler hastalık riskini artırabilir.
Halotestin kullanılacaksa, kişinin yüksek kolesterol veya kan basıncına maruz kalmaması şarttır. Birey kullanım için yeterince sağlıklıysa, sağlıklı seviyelerin devamını teşvik etmek ve onları yakından takip etmek için elinden geleni yapması zorunludur. Yönetim son derece sağlıklı bir yaşam tarzı, omega yağ asitleri açısından zengin ve genel kolesterol dostu bir diyet içermelidir. Genel diyet, basit şekerler ve doymuş yağlarda da sınırlandırılmalı ve düzenli kardiyovasküler aktivite ile birleşmelidir. Birçoğu da, sağlıklı kolesterol seviyelerini çok değerli kılan antioksidan takviyeleri ile takviye bulacaktır.
[4] Testosteron:
Halotestin'in yan etkileri doğal testosteron baskılamasını içerir ve aşırı olacaktır. Bununla birlikte, baskılanmanın nedeni, gonadotropinlerin tutarsız baskılanması nedeniyle bu steroid ile ilgili bir gizemdir. Bu gerçeğe rağmen, doğal testosteron üretimini önemli ölçüde baskılayacak, çoğu erkek için gerekli olan eksojen testosteronun dahil edilmesini sağlayacaktır. Ekzojen testosteron tedavisi almayanlar düşük testosteron durumuna düşeceklerdir. Bu genetik üstünlükten bağımsız olarak ortaya çıkar ve rahatsız edici semptomların bir dizi ile birlikte gelebilir. Semptomların şiddeti ne olursa olsun, düşük testosteron son derece sağlıksız bir durumdur. Eksojen testosteronu içerenler bu düşük seviyedeki sonuçtan kaçınırlar. Seçtiğiniz testosteronun biçimi önemsizdir. Tüm önemli olan, vücudunuza ihtiyaç duydukları şeyi sağlamanızdır.
Halotestin kullanımı sona erdiğinde ve tüm eksojen steroid hormonları sistemi temizledikten sonra doğal testosteron üretimi tekrar başlayacaktır. Doğal iyileşme, önceki düşük seviye koşullarının olmadığını varsayar. Ayrıca, uygunsuz steroid kullanımı nedeniyle Hipotalamik-Pituiter-Testiküler Eksen (HPTA) 'ya herhangi bir hasar verilmediğini varsayar. Üretim kendi başına başlayacakken, seviyeler birkaç aylığına normale dönmeyecek. Bu nedenle, bir Post Cycle Therapy (PCT) programının uygulanması sıklıkla tavsiye edilir. Bu doğal testosteron üretimini büyük ölçüde uyaracak ve uygun vücut fonksiyonu için yeterli miktarda testosterona sahip olduğunuzdan emin olun. Sizi kendi başına normale döndürmeyecek, bu hala birkaç ay sürecek, ancak süreci hızlandıracak ve daha sorunsuz bir iyileşme sağlayacaktır.
[5] Hepatotoksisite:
Halotestin, 17. karbon pozisyonunda yapısal değişime işaret eden bir C17-alfa alkillenmiş (C17-aa) anabolik steroiddir. Spesifik olarak bu, hormonu ağızdan sindirimle koruyan 17. karbon pozisyonunda eklenen metil grubuna değinmektedir. Hormonun hayatta kalması için gerekli olsa da, ne yazık ki toksik bir doğa taşımasına neden olur. Tüm oral C17-aa anabolik steroidlerden Halotestin, herkesin en güçlü hepatotoksik doğalarından birini taşır. Karaciğer enzim değerleri, bu steroidin kullanımıyla ve büyük olasılıkla büyük oranda artacaktır. Artan karaciğer enzim değerleri hasara eşit değildir, ancak stresin bir göstergesidir ve gelebilecek hasarın güçlü bir göstergesi olabilir.
Halotestin kullanılacaksa, karaciğer ile başlamak için sağlıklı olmalıdır. Ayrıca, birey karaciğere toplam stres miktarını azaltmak ve sınırlamak için çaba sarf etmelidir. Stresi sınırlamak için Halo, 4 haftadan fazla süredir kullanılmamalıdır. Çoğu zaman, 2 hafta sürecek olan, 2 hafta boyunca, rekabete yol açan 2 hafta gibi bir kullanım için. Birey, bu steroid kullanırken karaciğer detoks takviyesi kullanımını da içermelidir; Aslında, böyle bir koruyucu madde olmadan kullanılmamalıdır. Halotestin kullanan herkes, karaciğerde aşırı strese bağlı olarak aşırı alkol tüketiminden kaçınmaya daha fazla teşvik edilir. Tüm alkol tüketiminden kaçınmak, takip edilecek en güvenli yol olacaktır. Stres azaltmada son not, reçetesiz (OTC) ilaçların kullanımını sınırlandırmaktadır. Birçok OTC ilaçları çok hepatotoksiktir ve bazı durumlarda birçok anabolik steroidden daha fazladır. OTC ilaçlarının kullanımı sadece kesinlikle gerekli olduğunda sınırlandırılmalıdır.

Halotestin Yönetimi

Performans artırımı amacıyla, Halotestin dozları günde 10-40 mg arasında değişebilir. Günde 10mg gözle görülür sonuçlar üretecektir, ancak çoğu günde sağlıklı bir yetişkin erkeğin uygun kullanımıyla kontrol edilebilen daha yararlı bir doz olarak günde 20mg bulacaktır. Böyle bir doz iyi tolere edilir ve daha sonra istenirse, günde 40 mg denenebilir. Bununla birlikte, böyle bir doz, olumsuz etki olasılığını büyük ölçüde artıracaktır ve bazı erkekler için aşırı olabilir. Dozdan bağımsız olarak, 2-4 haftalık kullanım önerilebilecek tek şeydir. Ayrıca, dozdan bağımsız olarak, çoğu oral anabolik steroidler Halo gibi aç karnına alınmalıdır. Gıda ile almak biyoyararlanımını azaltabilir.
Halotestin, androjen sorunlarını tedavi etmek için de alınabilir ve normal olarak günde 20 mg'lık bir dozda verilir. Kısa süreli başlangıç ​​terapisi geçtikten sonra bu doz normal olarak aşağı doğru ayarlanır. Toplam doz normalde kişinin ihtiyaçlarına göre günde 5-20 mg aralığında olacaktır. Bu tür kullanımlar bazen uzun vadeli olabilir; Ancak, kardiyovasküler ve karaciğer sağlığı üzerinde çok keskin ve sürekli bir göz uygulanacaktır. Bu tedavi modern çağda biraz nadir görülür, ancak bazı erkekler için faydalı olabilir.

Halotestin Profili:

[9-alfa-floro-11-beta-hidroksi-17-alfa-metil-4-androsten-3-on, 17b-ol] '
Moleküler Ağırlık: 336.4457
Formül: C20 H29 F O3
Erime Noktası: 240C
Üretici: Pharmacia-Upjohn
Etkili Doz: 10-40 mg / gün
Aktif yaşam: 6-8 saat
Algılama Süresi: 2 ay
Anabolik / Androjenik oranı: 1.900 / 850

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder