8 Haziran 2018 Cuma

Nolvadex Nedir ?

Nolvadex Nedir ?

Nolvadex, sıklıkla anti-östrojen olarak adlandırılan popüler ve güçlü etkili bir Seçici Östrojen Reseptör Modülatörü (SERM) 'dir. Bununla birlikte, bir antagonist olmakla birlikte, başka alanlarda bir anti-östrojen görevi görürken, vücudun belirli kısımlarında östrojen olarak hareket edeceği için bir agonisttir. Nolvadex, anabolik steroid kullanıcıları tarafından da kullanılsa da, anabolik steroid olarak kullanılmayan pazardaki en eski SERM'lerden biri olarak kullanılmaktadır. Bu, steroid siklüslerinde kullanilmasindan bazilari karisiklikla karsilastigi için önemli bir nottur. Nolvadex sadece bir SERM'dir.
Resmi olarak Tamoxifen Citrate olarak bilinen Nolvadex, 1961 yılında ICI tarafından şimdi AstraZeneca tarafından Nolvadex ticari adıyla geliştirildi. SERM meme kanserini, özellikle hormona cevap veren meme kanserini tedavi etmek için geliştirilmiştir. Bununla birlikte, meme kanseri önlenmesinde de etkili bir şekilde kullanılmıştır. Sonra anabolik steroid kullanıcılarımız var ve Nolvadex'in bu bireyler arasında bir yer olduğunu uzun zaman önce keşfettik. Nolva, yaygın olarak bilindiği gibi, östrojenik yan etkilerin önlenmesi için bir anabolik steroid döngüsü sırasında bir anti-östrojen olarak kullanılabilir. Ayrıca, steroid kullanıcısı için en yaygın ve yararlı kullanım noktası olan bir Post Cycle Therapy (PCT) kurtarma planının bir parçası olarak kullanılır.

Nolvadex İşlevleri ve Özellikleri:

Tamoksifen Sitrat, hem östrojen agonisti hem de antagonist özelliklerine sahip bir SERM'dir. Bir östrojen olarak, Nolvadex östrojen yerine östrojen reseptörlerine bağlanarak işlev görür. Bu bağlanma, östrojen hormonunun vücudun belirli kısımlarında etkisini gerçekleştirmesini önler, bu da tam olarak meme kanseri hastaları için yararlıdır. Göğüs kanserinin birçok formu göğüsteki reseptörlere bağlandığında östrojeni besler. Bu reseptörlerde bağlanmayı önleyerek, bu aynı zamanda anabolik steroid kullanıcılarını jinekomastiden de korur, ki bu testosteron, Dianabol, ve Nandrolone ve Boldenone gibi bir dereceye kadar aromatize olan anabolik steroidlerin neden olabileceği bir durumdur.
Öncelikle bir anti-östrojen olarak görülse de, Nolvadex ayrıca, özellikle karaciğerde östrojen gibi davranma yeteneğine de sahiptir. Bu, karaciğerdeki estrojenik aktivite daha sağlıklı kolesterol seviyelerine bağlı olduğu için bir yarar sağlar. Steroid kullanıcısı için, bu birçok anabolik steroid kolesterol üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olma eğiliminde olduğu için son derece yararlı olabilir. Nolvadex'in daha sonra doğrudan etkilerine baktığımızda daha fazlası var.
Öncelikle bir anti-östrojen olmasına rağmen, Nolvadex ayrıca güçlü testosteron uyarıcı özelliklere sahiptir. Nolvadex, hipotalamus ve hipofizde östrojen tarafından ortaya çıkan olumsuz geri bildirimi engelleme yeteneğine sahiptir. Sonuç olarak, bu, Luteinizing Hormon (LH) ve Follicle Stimulating Hormon (FSH) 'nın hipofiz tarafından geliştirilmiş bir salınımı uyarır. Hem LH hem de FSH, doğal testosteron üretimi için gereklidir. LH ve FSH olmadan, LH üzerinde daha güçlü bir vurgu ile, doğal testosteron üretimi yoktur.

Nolvadex'in etkileri:

Meme kanseri hastası için Nolvadex'in etkileri çok basittir. Östrojen hormonunun kanseri takmasını engellemek, hayatta kalması için gerekli olan hormonu besleyemez. Etkin olmakla birlikte, her zaman kullanılan tek bileşen değil, hatta birincisidir. Genellikle Aromataz İnhibitörleri (AI), erken östrojen seviyelerini düşürme kabiliyetine sahip oldukları için erken kullanılırlar. Zamanla, bir AI'dan Nolvadex gibi bir SERM'ye geçiş yapılacaktır. Önleyici bir durumda, güçlü bir aile öyküsü meme kanseri olanların Nolvadex'in erken dönemde kullanımını engelleyebilir.
Anabolik steroid kullanıcısı için, Nolvadex'in döngü üzerindeki birincil etkisi jinekomastinin önlenmesidir. Nolvadex'in su tutulmasında diğer birincil östrojenik etkiyi önlemede güçlü bir etkisi yoktur, ancak bu genellikle başka yollarla kontrol edilebilir. Jinekomasti koruma gelince, bu birçok erkek için yeterli olabilir ve eğer işin yapılabilmesi için ilk tercihiniz olmalıdır. Değilse, Arimidex (Anastrozole) veya Femara (Letrozole) gibi bir AI'ya ihtiyacınız olacaktır. Bununla birlikte, AI’nin kolesterol üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir. Yalnız AI'nın güçlü, olumsuz bir etkisi yoktur, ancak bir aromatize edici steroid ile birleştiğinde bu etki bıkkın gibi görünmektedir. Kolesterol bir AI kullanımı ile kontrol edilebilir, ancak eğer bu işi Nolvadex gibi bir SERM yaptırabilirseniz ilk tercihiniz olmalıdır. Ek bir bonus olarak, bu SERM'nin kolesterol düzeyleriniz üzerinde olumlu bir etkisi olacağını unutmayın.
Nolvadex'in son etkisi, anabolik steroid kullanıcısı için en değerli olanı temsil etmektedir. Anabolik steroidlerin kullanımı doğal testosteron üretimini bastırır. Bastırma oranı, kullanılan steroid (ler) e bağımlı olacaktır, ancak çoğu durumda, anlamlı olacaktır. Bir zamanlar anabolik steroidlerin kullanımı sona erdiğinde, bireyin düşük bir testosteron durumundan şikayet etmediği ve yanlış uygulamalarla Hipotalamik-Pituiter-Testiküler Eksenine (HPTA) zarar vermediği varsayılarak doğal testosteron üretimi tekrar başlayacaktır. Bu doğal üretim kendi başına başlayacak, ancak bir sorun var. Döngününüzü kaybettikten sonra doğal testosteron düzeyiniz çok düşük olacak ve üretim tekrar başlayacakken çok uzun bir süre düşük kalacaktır. Vücudun önceki yüksek doğal testosteron seviyelerini tamamen iyileştirmesi aylar ve aylar alacaktır. Aslında, döngünün sertliğine ve kişinin genel eğilimlerine bağlı olarak bir yıl veya daha fazla sürebilir. Bu, bireyin uzun bir süre düşük testosteron durumunda olacağı ve bunun bir dizi rahatsız edici semptomla gelebileceği anlamına gelir. Bu durum düşük testosteron ile ilişkili tüm semptomları içerebilir. Dahası, testosteron seviyeleri düşük olduğunda, birey, kortizol vücuttaki baskın hormona dönüştükçe, steroid kullanımı ile kazanılan birçok kas dokusunu çok iyi kaybedebilir.
Bir anabolik steroid döngüsünden sonra düşük testosteron sorunları nedeniyle, çoğu erkek Nolvadex anabolik steroid kullanımı sonrası içeren bir PCT planı uygulamak için teşvik edilir. Solid PCT planları genellikle Nolvadex'in yanı sıra SERM Clomid (Clomiphene Citrate) ve güçlü peptid hormon HCG (Human Chorionic Gonadotropin) içerir. Bu PCT planını uygulayarak, doğal testosteron üretimini büyük ölçüde teşvik edecek, iyileşme sürecini hızlandıracak ve fiziğinizi büyük ölçüde koruyacaksınız. PCT planı sona erdiğinde, popüler inancın aksine, testosteron seviyeleriniz normal yüksek seviyeli durumlarında dinlenmeyecektir. Toplam kurtarma hala çok zaman alacaktır. Ancak, Nolvadex'i içeren bir PCT planı, bedenleriniz doğal olarak yükselmeye devam ederken, uygun vücut fonksiyonu için yeterli testosterona sahip olmanızı sağlayacaktır.
PCT planlarında koşuşturan pek çok performans arttırıcı sporcu var ve onları terk etmek için bir zaman var. Sadece kısa bir süre için döngü dışı kalacaksanız, 4-6 hafta arası ya da tam yanmış döngüler arasında düşük testosteron dozuyla seyrediyorsanız, bir PCT planı için mantıklı bir sebep yoktur. Bu tür senaryolar hardcore vücut geliştirme çevrelerinde çok yaygındır, ancak çoğu anabolik steroid kullanıcısı için gerçekçi değildir. Çoğu steroid kullanıcısı döngüden yeterli zaman alır ve sağlık ve refah adına bu en iyi yaklaşımdır. Bu durumda, devam eden PCT için mantıklı bir neden yoktur ve bunu uygulayanların daha iyi olacağını garanti edebiliriz.

Nolvadex'in Yan Etkileri:

Nolvadex kullanımının olası yan etkileri vardır, ancak çoğu erkek ve kadın için çok iyi tolere edilen bir SERM olduğunu göreceğiz. Bununla birlikte, olası yan etkileri vardır, ancak genellikle çok nadirdir. Çoğu erkeğin ilk problemi olmayacak. Nolvadex'in yan etkileri kadınlarda biraz daha yaygın olacak, ancak o zaman bile o kadar da yaygın değiller. Nolvadex kullanımının olası yan etkileri şunlardır:
Vajinal Kaşıntı, kanama, akıntı veya rahatsızlık
Sıcak Yanıp Söner
Üzgün ​​mide
Baş ağrısı
Yukarıdakiler Nolvadex'in en yaygın yan etkileridir. Nolvadex'in diğer olası yan etkileri, daha az yaygın olmakla birlikte şunları içerir:
İsilik
Azalmış Beyaz Kan Hücresi Sayımı
Endometriyal değişiklikler
Artan Trigliserit Seviyeleri
Pulmoner Embolizm
Nolvadex'in yan etkileri söz konusu olduğunda, gerçekten bunun hepsi bu. Kuşkusuz bu etkilerin bir kısmı bu kadar hoş değil, ama yine de, Nolvadex'in tüm yan etkileri oldukça nadirdir. Son bir not olarak, hamile olan veya hamile olabilecek kadınlar Nolvadex'i almalılar. Bu tür kullanım potansiyel olarak gelişmekte olan çocuğa çok zarar verebilir.

Nolvadex İdaresi:

Nolvadex birçok meme kanseri planında kullanılır. Erkek ve kadın tedavisi dahil altı spesifik meme kanseri tedavisi planı vardır. Belirli meme kanseri senaryosundan bağımsız olarak, standart Nolvadex dozları normal olarak günde iki kez 10-20mg aralığına düşer. Günlük 40 mg başlangıç ​​dozu çok yaygındır. Meme kanseri ortadan kaldırıldığında, günde 10-20 mg dozun süresiz devam etmesi nadir değildir.
Anabolik steroid kullanımı sırasında östrojenik yan etki koruma amacıyla, günde 10-20mg yaygındır. Günde 20mg jinekomastiden korunmuyorsa, bir AI'ya ihtiyacınız olacaktır. Bu dozla su tutulmasını kontrol edemiyorsanız, bir AI'yı da düşünmeniz gerekebilir, ancak kalorilerde fazla miktarda olmayan, özellikle karbonhidratlar olan bir su diyetiyle su tutulması kontrol edilmelidir. Birçok performans sporcusu, gerçekte çoğu zaman ihtiyaç duyduklarından daha fazla yediklerinde steroidleri muazzam su tutulmaları nedeniyle yanlış bir şekilde suçlamaktadırlar. Aşırı beslenme suyu tutmanıza, aromatize edici steroidler eklemenize ve bu durumun daha da kötüleşmesine neden olacaktır. Diyetinizi kontrol edin ve östrojeni SERM'ler aracılığıyla kontrol edin ve çoğu iyi olmalı. Eğer bir AI gerekliyse ve normalde ağır devirlerde ve yarışma döngülerinde kolesterolü kontrol etmek daha da önemli hale gelecektir.
PCT'nin amacı için standart Nolvadex dozları normal olarak günde 40 mg olarak başlayacaktır. Doz, normal olarak, birkaç hafta boyunca günde 40 mg tutacaktır, bir kaç hafta boyunca günde 20 mg'a düşecek ve daha sonra isteğe bağlı bir hafta veya iki günde günde 10 mg olacak şekilde bitecektir. Nolvadex tedavisine başladığınızda, döngü sona erdiğinde nasıl belirlenir. HCG dahil edilirse, bu zamanlamayı da etkileyecektir.
Eğer siklusunuz herhangi bir büyük ester bazı anabolik steroidler ile bitiyorsa, son enjeksiyonunuzdan 2 hafta sonra Nolvadex'e başlayacaksınız.
Döngününüz tüm küçük ester bazı anabolik steroidler ile sona eriyorsa, Nolvadex'inize son enjeksiyonunuzdan 3 gün sonra başlayacaksınız.
Eğer siklusunuz herhangi bir büyük ester bazlı anabolik steroid ile sona eriyorsa, HCG tedavisine on gün sonra başlayacaksınız ve HCG tedavisi tamamlandıktan sonra Nolvadex'e başlayacaksınız.
Eğer siklusunuz tüm küçük ester bazı anabolik steroidler ile bitiyorsa, HCG tedavisine son verildikten 3 gün sonra HCG'ye başlayacak ve HCG tedavisi tamamlandıktan sonra Nolvadex'e başlayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder