4 Haziran 2018 Pazartesi

Klomen Nedir ? Ne işe yarar ?

Klomen Nedir ? Ne işe yarar ?

(Klomifen Sitrat)
Clomid (Clomiphene Citrate) resmi olarak seçici bir estrojen reseptör modülatörü (SERM) olarak sınıflandırılan güçlü bir anti-östrojendir. Pek çok açıdan, Nolvadex'deki (Tamoxifen Citrate) bir başka popüler SERM'ye çok benzer. Clomid ilk olarak 1970'lerin başında güçlü bir doğurganlık yardımı olarak dünya çapında dikkat çekmiş ve bugün bu amaçla hala kullanılmaktadır. Ayrıca, anabolik steroid kullanıcıları tarafından en sık kullanılan SERM’lerden biridir. Hayır, bu bir anabolik steroid değil, bazen anabolik steroidlerin neden olduğu östrojenik yan etkilerle savaşmak için kullanılabilir. Anabolik steroid kullanımı nedeniyle bastırılmış testosteron üretimini uyarmak için Post Cycle Therapy (PCT) ilacı olarak da kullanılabilir. Clomid'in PCT kullanımı, anabolik steroid kullanıcısı için en yaygın kullanım ve en yararlı kullanım noktasıdır.
Klomen İşlevleri ve Özellikleri:
Clomiphene Citrate, gonadotropinlerin salınımını artırma yeteneğinden dolayı özellikle doğurganlık yardımı olarak kullanılan bir SERM'dir. Clomid, Hipotalamik-Pitüiter-Ovarian-Eksen üzerindeki östrojenlerin negatif geri dönüşüne karşı koyma yeteneğine sahiptir. Bu Luteinizan Hormon (LH) ve Folikül Uyarıcı Hormon (FSH) salımını önemli ölçüde artıracaktır. Gonadotropin salınımını artırarak bu, yumurtanın salınmasına yol açabilir, böylece gebe kalma şansı artar.
Clomid ayrıca, terapötik olarak kullanılabilecek güçlü anti-östrojen özellikleri taşır, ancak anti-östrojen özellikleri en yaygın olarak anabolik steroid kullanımı ile ilişkilidir. Testosteron ve birçok testosterondan türetilen steroidler, testosteronun aromataz enzimi ile etkileşimi yoluyla östrojene dönüştürme yeteneğine sahiptir. Östrojen seviyeleri yükseldikçe, jinekomastiye ve aşırı su tutulmasına neden olabilir. Ağır su tutma, yüksek tansiyonu da artırabilir. Anabolik steroid kullanımı sırasında Clomid ile takviye edilerek SERM östrojen reseptörlerine bağlanarak östrojen hormonunun bağlanmasını engeller. Bu, jinekomasti ile mücadelede çok yararlı olabilir, çünkü Clomid, reseptöre bağlandığında, estrojenin meme dokusunu uyarmasını önler. Su tutma üzerinde de olumlu bir etkisi olabilir, ancak serum estrojen seviyelerini aktif olarak azaltmayacağı için bazen yeterli değildir.
Clomid ayrıca anabolik steroid kullanıcısı anabolik steroid kullanımı için yararlı olan işlevsel özelliklere de sahiptir. Özel olarak Post-Cycle Therapy (PCT) 'ye başvurmaktayız. Erkeklerde, Clomid ayrıca, daha fazla LH ve FSH salınması için hipofizini uyarma kabiliyetine sahiptir, ki bu da gelişmiş doğal testosteron üretimini teşvik eder. Bu anabolik steroid kullanımının neden olduğu bastırma nedeniyle doğal testosteron seviyeleri çok düşük olacağından, anabolik steroid kullanıcı post döngüsü için son derece faydalıdır.
Klomen'in Etkileri:
Bir doğurganlık yardımcısı olarak terapötik bir ortamda, Clomid'in etkileri basittir. Kadın gebe kalmakta zorlanıyor, Clomid gebe kalma şansını artırıyor ve hamilelik meydana geliyor. Her zaman işe yaramaz ve yönetim bölümünde sürece bakacağız, ancak bu, kavramın ihtimalini büyük ölçüde artıracak ve oldukça başarılı olacaktır.
Çevrim içi steroid kullanımı için bir anti-östrojen olarak, Clomid jinekomastiyi kesmede oldukça etkilidir. Östrojen seviyelerini azaltmayacak veya aromatizasyon sürecini engelleyemez, ancak çoğu durumda, reseptörlere bağlanma birçok erkek için yeterli korumadır. Aslında, daha güçlü koruyucu maddeler varken, birçok erkek SERM gibi bir Clomid'in nasıl bir şans vereceksek işe yarayabilecekleri konusunda şaşıracaklardır. Daha da önemlisi, Clomid'i bu amaçla kullanırken, aynı zamanda kolesterol düzeyleri üzerinde de olumlu bir etkisi olabilir. Bir anti-östrojen olsa da, Clomid aslında karaciğerde östrojen gibi davranır ve bu da daha sağlıklı kolesterol seviyelerini destekleyecektir. Bu anabolik steroid kullanımı olarak sağlıksız kolesterol seviyelerini teşvik etmek için bilinen anabolik steroid kullanıcı için çok yararlı olabilir.
Birçok erkek, özellikle hardcore anabolik steroid kullanıcıları için, Clomid östrojenik koruma için yeterli değildir. Bu durumda, Arimidex (Anastrozol) veya Femara (Letrozole) gibi bir Aromataz İnhibitörü (AI) gerekli olacaktır. AI, aromataz sürecini aktif olarak inhibe eder ve serum estrojen seviyelerinin azaldığını görecektir. Şimdiye kadar jinekomasti ile mücadelede en etkili olanları ve su tutma ile mücadelede daha fazla başarıya sahip olacaklar. Aslında, SERM’nin Clomid’i genellikle su tutma ile mücadele etmek için çok az şey yapıyor. Bununla birlikte, çoğu durumda, birçok performans sporcusu, diyetlerini kontrol etmek daha iyi bir iş yaparlarsa, su tutma kontrolünü daha iyi yapacaklardır. Sezon dışı hacim planlarında bu fazla kalorinin büyümesini gerektirir. Ancak, birçoğu çok uzak, özellikle karbonhidrat tüketiyor ve bu, anabolik steroid kullanımı ile veya olmadan su tutmanıza neden olacak. Denklemlere aromatize steroidler ekleyin ve su tutma daha da büyük olacaktır. Ayrıca, yapay zeka etkili iken kolesterol üzerinde olumsuz bir etkisi olacaktır, bu da bizi sadece bir akıl yürütmesine götürür. Diyetinizi kontrol edin ve jinekomastiyi bir SERM benzeri Clomid ile kontrol edebilecek olursanız, bu sizin ilk tercihiniz olmalıdır.
Sonra Clomid'in PCT ile ilgili olduğu gibi etkilerini bıraktık. Anabolik steroidler ile takviye edildiğinde, bu doğal testosteron üretimini bastırır. Bastırma oranı, kullanılan steroidlere ve bir dereceye kadar toplam dozlamaya bağlı olacaktır, ancak genellikle önemli olacaktır. Bu nedenle, çoğu erkek her zaman steroid döngülerinde eksojen testosteron içerecektir. Aslında, kullanılan tek steroid olması nadir değildir. Bu döngü sırasında birey bir düşük testosteron durumundan koruyacaktır. Ne yazık ki, bir kez steroid kullanımı sona erdiğinde doğal testosteron seviyeleri çok düşük olacaktır. Doğal testosteron üretimi yeniden başlayacak, ancak seviyelerin daha önceki yüksek seviyelerine ulaşması için önemli bir zaman alacaktır. Aslında, toplam iyileşme bir yıl hatta birkaç ay sürebilir. Ayrıca, doğal testosteron geri kazanımı, önceden düşük testosteron koşuluna bağlı değildir ve uygunsuz anabolik steroid kullanımı yoluyla Hipotalamik-Pituiter-Testiküler Eksen (HPTA) 'ya ciddi bir zarar verilmediğini varsayar.
Doğal testosteron düzeylerinin düşük post döngüsü olması nedeniyle, çoğu erkek bir PCT programı uygulamak için teşvik edilir. Bu doğal testosteron üretimini büyük ölçüde uyaracak ve toplam iyileşme süresini kısaltacaktır. Seviyenizi kendi başına normale döndürmeyecek; Dünyada bunu yapabilecek bir PCT planı yok. Ancak, katı bir PCT planı, bedenleriniz doğal olarak yükselmeye devam ederken, uygun vücut fonksiyonu için yeterli testosterona sahip olmanızı sağlayacaktır. Clomid bu amaç için ve en sık kullanılan PCT ilaçlarından biri için mükemmel bir seçimdir. Son derece başarılı PCT programları, Clomid ve Nolvadex'in yanı sıra güçlü peptit hormonu HCG'yi (Human Chorionic Gonadotropin) içerecektir.
Clomid terapisi sonrası döngüsünü veya herhangi bir PCT planını terk edenler ve uzun bir süre boyunca döngü dışı bırakacak olanlar, uzun bir süre için düşük testosteron koşullarında duracaklardır. Bu sadece son derece sağlıksız bir durum değil, tüm geleneksel düşük testosteron belirtileri ile gelebilir. Birçoğu, testosteron seviyeleri düşük olduğu için kortizol seviyelerinin büyük oranda artacağını ve sonuç olarak, vücut yağ seviyelerinin yükseldiğini ve güç ve kas kütlesinin azaldığını görecektir. Uzun bir süre boyunca çevrim dışı kalacaksanız, 8 hafta veya daha fazla bir PCT programını sürdürmek için bir neden yoktur. Eğer 8 haftadan daha kısa bir süre için bisiklete binecekseniz ya da sert vücut geliştirme dairelerinde çok yaygın olan düşük bir eksojen testosteron dozuyla köprülenecek olursanız, bu bir PCT'nin ters düşmesine neden olan tek zamandır.
Klomen'in Yan Etkileri:
Clomid piyasadaki en iyi tolere edilen SERM'ler ve anti-östrojenlerden biridir ve bu hem erkekler hem de kadınlar için geçerlidir. Çok yüksek bir tolerans eşiği taşıyor olsa da, Clomid'in yan etkileri var ve mümkün. Bununla birlikte, “mümkün” anahtar kelime ve çok önemli olanıdır. Her zaman anabolik steroidler yanı sıra anabolik steroid kullanıcıları tarafından kullanılan non-steroid öğeleri tartışılır, pek çok yan etkilere güvence gibi görünüyor. Durum bu değil; Aslında, çoğu Clomid yan etkisini ücretsiz kullanabilmelidir.
Clomid'in olası yan etkileri söz konusu olduğunda, çoğunun oldukça nadir olduğunu göreceğiz. SERM'i doğurganlık yardımcısı olarak kullanan bazı kadınlar yumurtalık genişlemesini deneyimlemişlerdir, ancak yine bu çok nadirdir. Clomid kullanımının diğer olası yan etkileri şunlardır:
Baş ağrısı
Mide bulantısı
Sıcak Yanıp Söner
Rahim Kanaması (son derece nadir)
Meme rahatsızlığı
Clomid'in yan etkileri de olası görsel rahatsızlıkları içerecek şekilde iyi bilinmektedir. Veriler, Clomid kullananların yaklaşık% 1.5'inin normal olarak bulanık veya bulanık görme şeklinde bir tür görsel rahatsızlık yaşadığını göstermektedir. Bu meydana gelirse, kullanım kesilmeli ve alternatif ilaçlar incelenmelidir. Çoğu durumda, bir kez kullanım kesilirse görüş kısa süre sonra normale dönecektir. Bununla birlikte, yıllarca süren kesintileri gideremeyen görsel rahatsızlıklarla ilgili birkaç vaka bildirilmiştir. Normal olarak, bu tür vakalar uzun süreli ve aşırı yüksek doz kullanımına bağlanmıştır. Yine, görsel rahatsızlıklar ortaya çıkarsa, hemen kullanmayı bırakın ve ihtiyaçlarınızı karşılamak için başka bir SERM seçin.
Clomid'in yan etkileri üzerine son bir not, bazıları sivilce yaşayabilir. Bu, SERM bir PCT programının bir parçası olarak kullanıldığında en yaygın görünmektedir. Bu durumda, aslında soruna neden olan SERM değil, şu anda üretilmekte olan doğal testosteronun yüksek akışı değil. Çoğunun bir sorunu olmamalı, ancak zaten genetik olarak akneye karşı hassas olan kişiler sırtında, omuzlarında veya göğsünde birkaç sivilce görebiliyor.
Klomen Yönetimi:
Doğurganlık yardımı amacıyla, Clomid dozları normal olarak günde 50 mg olacaktır. Süreç çok basittir; Menstruasyon döngüsüne beş gün, her gün beş düz gün boyunca günde bir kez 50 mg doz uygulanır. Eğer bu durum kavrama ile sonuçlanmazsa, doz bazen günde 100 mg'a çıkarılır. Bu döngü, hamile oluncaya kadar kadının adet döngüsü boyunca 5-6 kez tekrarlanacaktır. 5-6 kür tedaviden sonra kavrama olmazsa, alternatif tedaviler incelenmelidir.
Anabolik steroid kullanıcısı için, döngü estrojenik koruma için standart Clomid dozları, normal olarak, döngü süresi boyunca günde 50 mg olacaktır. Bu hile yapmazsa, herhangi bir Clomid çalışması söz konusu değildir. Bu, ihtiyacınız olan korumayı sağlamazsa, birçok kişinin döngü koruması için SERM Nolvadex ile daha büyük bir başarı elde ettiğini unutmayın. Bununla birlikte, Arimidex gibi bir AI'ya çok iyi ihtiyaç duyabilirsiniz.
Sonra PCT Clomid kullanımıyla ayrıldık. Standart PCT Clomid dozları normal olarak 1-2 hafta boyunca günde 100-150 mg olarak başlar. Buradan, doz 1-2 hafta boyunca günde 50-100 mg'a düşecek ve günde 50 mg'da 1-2 hafta ile bitirilecektir. Total Clomid tedavisi 4-6 hafta sürmelidir, bu nedenle dozlama bu toplam programa göre yapılmalı ve dikkate alınmalıdır. Çoğu, Nolvadex ve HCG'yi dahil ederek PCT kurtarmalarında da çok daha başarılı olacak. Clomid PCT kullanımınızı planlarken zamanlama da önemlidir ve bu zamanlama faktörü HCG'nin dahil edilmesine bağlı olarak değişecektir:
Eğer siklusunuz herhangi bir büyük ester bazlı anabolik steroid ile bitiyorsa, son enjeksiyonunuzdan 2 hafta sonra Clomid'e başlayacaksınız.
Eğer siklusunuz tüm küçük ester bazı anabolik steroidlerle bitiyorsa, son enjeksiyonunuzdan 3 gün sonra Clomid'inize başlayacaksınız.
Eğer siklusunuz herhangi bir büyük ester bazlı anabolik steroid ile bitiyorsa, son enjeksiyonunuzdan on gün sonra HCG'ye başlayacak ve HCG tedavisi tamamlandıktan sonra Clomid'i başlatacaksınız.
Eğer siklusunuz tüm küçük ester bazı anabolik steroidlerle bitiyorsa, son enjeksiyonunuzdan 3 gün sonra HCG'ye başlayacak ve HCG tedavisi tamamlandıktan sonra Clomid'i başlatacaksınız.

1 yorum:

  1. Harrah's Casino and Hotel - Jordan 10 Retro Outlet
    Harrah's air jordan 18 retro men blue for sale Casino and Hotel, owned what is the best air jordan 18 retro red suede by air jordan 18 retro red from my site Vici Properties, Inc., is an air jordan 18 retro racer blue shop indian casino and hotel located in air jordan 18 retro red to my site West Virginia. It is located in West Virginia and is

    YanıtlaSil