4 Haziran 2018 Pazartesi

Masteron (Drostanolone Propionate)

Masteron (Drostanolone Propionate)

(Drostanolone Propionate)
Drostanolone Propionate, Syntex tarafından üretilen Masteron markası altında piyasaya ilk kez 1970 yılında piyasaya sürülen anabolik androjenik bir steroiddir. Bununla birlikte, bileşik 1959'da Syntex tarafından Oxymetholone (Anadrol) ile birlikte geliştirildi ancak Anadrol'dan sonraya kadar serbest bırakılmayacaktı. Syntex aynı zamanda bileşiği diğerlerinin yanı sıra Syntext tarafından Lilly'ye verilen lisans altında Drolban gibi Masteril ve Metormon gibi çok sayıda başka marka adı altında temin edecektir. Ancak, Masteron en tanınmış marka olmaya devam etti.
Test 600x - Buy 2 Get 1 Free Terapötik ajan olarak Masteron, postmenopozal kadınlarda ilerlemiş inoperabl meme kanserine karşı mücadelede yirmi yıl başarı elde etti. Ayrıca Masteron'un en yaygın olarak bulunduğu vücut geliştiriciler arasında popüler bir kesim steroidi haline gelecektir. Ancak, orijinal Masteron markası artık mevcut değil; aslında yeryüzündeki neredeyse her ilaç markası kesilmiştir. Bu bileşik hala ABD FDA tarafından onaylanmıştır, ancak artık diğer seçenekler lehine meme kanseri tedavisinde nadiren kullanılmaktadır. Steroid, yine de, rekabetçi vücut geliştirme döngülerinde son derece popülerdir ve sıklıkla yarışma hazırlığı için gerekli sayılır.
Masteron İşlevleri ve Özellikleri:
Drostanolone Propionate, bir dihidrotestosteron (DHT) türetilmiş anabolik steroiddir. Özellikle, Masteron, karbon 2 pozisyonunda bir metil grubunun eklenmesiyle yapısal olarak değiştirilmiş olan DHT hormonudur. Bu, hormonu iskelet kasında bulunan 3-hidroksisteroid dehidrojenaz enziminin metabolik parçalanmasından korur. Ayrıca hormonun anabolik doğasını da büyük ölçüde artırır. Bu basit yapısal değişim, Drostanolon'u yaratmak için gereken her şeydir ve buradan hormon salım süresini kontrol etmek için küçük / kısa Propiyonat ester eklenir. Drostanolone Enanthate, sık sık enjekte edilmesi gerekmeyen bazı yeraltı laboratuarlarında da bulunabilir, ancak Propionate versiyonuna kıyasla biraz nadirdir. Piyasadaki tüm Masteron'un çoğunluğu Drostanolone Propionate olacaktır.
Fonksiyonel bir temelde, Masteron, güçlü anti-östrojenik özelliklere sahip olan tek anabolik steroidlerden biri olarak bilinir. Bu steroid sadece östrojenik aktivite taşımamakla kalmaz, aynı zamanda vücutta bir anti-östrojen olarak da hareket edebilir. Bu nedenle meme kanserinin tedavisinde etkili olmuştur. Aslında, Masteron ve Nolvadex (Tamoksifen Sitrat) kombinasyonunun postmenopozal kadınlarda inoperabl meme kanserinin tedavisinde kemoterapiden çok daha etkili olduğu gösterilmiştir. Bu aynı zamanda vücut geliştiriciler arasında popüler bir steroid yapar, çünkü doğru döngüde kullanıldığında aslında bir anti-östrojen ihtiyacını ortadan kaldırabilir. Bu ayrıca, sağlayabileceği sertleştirme etkileri nedeniyle kesme aşamasında avantaj sağlayacaktır.
Masteron nispeten düşük anabolik ve androjenik dereceler taşır; Ancak, bu derecelendirmeler biraz yanıltıcıdır. Masteron'un temeli olan DHT'nin, androjen reseptörüne çok daha güçlü bir bağlanma afinitesine sahip testosterondan beş kat daha fazla androjenik olduğunu hatırlamak önemlidir. Bu tekrar daha sert bir görünüm kazandırır ve aynı zamanda yağ kaybını da arttırabilir. Çoğu anabolik steroidler metabolik hızı arttırmak için iyi bir şekilde bilinir, ancak güçlü androjenler doğrudan lipolizi destekleme eğilimindedir.
Bir anabolik olarak, Masteron, yağsız kas kütlesindeki kazanımları desteklemek için iyi bilinmemektedir. Terapötik anlamda kas israfı için hiç kullanılmamış ve neredeyse her zaman performans sporcuları arasında kesme planlarında bulunacaktır. Bununla birlikte, mukavemette önemli artışlar sağlayabilir, bu da mutlaka ham kütle aramak zorunda olmayan bir sporcuya faydalı olabilir.
Masteron'un Etkileri:
Soru sorulmadan, Masteron'un etkileri bir kesme çevrimi sırasında en verimli şekilde gösterilecektir. Ancak, etkilerin gerçekten takdir edilmesi için, bireyin aşırı derecede yalın olması gerekecektir. Bu nedenle, hormon, vücut geliştirme yarışma hazırlık döngüsünün sonunda en yaygın olarak bulunacaktır, çünkü birey zaten bu aşamada oldukça zayıf olmalıdır. Eklenen Masteron, bir döngünün sonunda can sıkıcı bir yaşam sürdüğü son yağ parçasını kaybetmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda fiziğinin olabildiğince zor görünmesini sağlayacaktır. Tabii ki, anti-östrojenik etki sadece bu genel görünümü geliştirecektir. Rekabetçi vücut geliştirmeci olmayanlar için yalın, Masteron'un etkilerinin farkedilebilecek her şey olmayabilir. % 10 vücut yağının altında olan birey bazı sonuçları fark edebilmeli ve daha sert, kurutucu bir görünüm üretebilmeli, ancak% 10'un üzerinde bir etki üretebilmelidir ve etkileri belirgin olmayabilir.
Güçlü bir androjen olan Masteron, güçlendirici bir güç arayan sporcuya fayda sağlayabilir. Bu, bir kalori kısıtlı diyetini takip eden bir atlet için, peşinde koşması için gerekli olan belirli bir vücut ağırlığını korumak için çok faydalı bir steroid olabilir. Birey, kuvvette ılımlı artışların ve istenmeyen vücut ağırlığı artışı olmaksızın iyileşme ve kas sağlamlığında hafif bir iyileşmenin keyfini çıkarabilir.
Bir hacim arttırıcı ajan olarak, Masteron'un etkileri haftada bir kanıtı olacaktır. Hormonun Primobolan Depot'a benzer şekilde kütle kazanımı sağlaması olasıdır, bu da o kadar güçlü olmayacaktır, eğer toplam doz yeterince yüksekse. Bununla birlikte, büyüklükteki nispi kazanım, birçok anabolik steroidin bu steroidal takviyesi periyodu için çok daha uygun olması ile çok ılımlı olacaktır. Masteron'u anti-östrojenik ve yağ kaybı etkileri için kabarık bir plana dahil etmek isteyebilecekler var. İkincisi, sezon dışı şişirme aşamaları sırasında vücut yağ kazanımlarını minimuma indirmelerini sağlardı, ancak bu, bu aşamada kullanmak için yeterli değildir. Vücut yağı onsuz kontrol edilebilir olmalıdır. Anti-östrojenik etkilere gelince, mevsim dışı sikluslar normal olarak yüksek dozlarda testosteron nedeniyle büyük miktarlarda aromataz aktivitesinden oluşur. Progesteron aktivitesi, Nandrolone bileşikleri ve olası Trenbolon ilavesiyle de genellikle yüksektir. Ek Anadrol veya Dianabol düşünün ve bu estrojenik aktivite çok belirgin hale gelebilir. Ne yazık ki, anti-östrojenik etkilere sahipken, Masteron bu seviyede östrojenik aktivite ile savaşacak kadar güçlü olmayacaktır.
Masteron'un Yan Etkileri:
Birçok yönden, Masteron oldukça yan etki dostu anabolik steroid. Masteron kullanımının yan etkileri kesinlikle vardır, ancak çoğu erkek bu steroidi oldukça tolere edebilir. Kadınlarda olduğu gibi, virilizasyon belirtileri bu steroid ile güçlü olabilir, ancak aynı zamanda doğru plan ile yönetilebileceğini de göreceğiz. Masteron'un yan etkilerini anlamak için onları bilmeniz gereken her şeyle birlikte ayrı kategorilerine ayırdık.
[1] Östrojenik:
Masteron aromatize etmez ve bu steroid ile imkansız olan östrojenik yan etkiler yapan herhangi bir progestin yapmaz. Bu jinekomasti ve su tutma endişeleri anlamına gelmez. Ayrıca bazen aşırı su tutulmasının neden olduğu yüksek tansiyonun bir endişe kaynağı olmayacağı anlamına gelir. Bu steroidin kullanımı nedeniyle bir anti-östrojen gerekli değildir; tartışıldığı gibi anti-östrojenik etkilere sahip olabilir. Bununla birlikte, uygulanan spesifik döngü / yığına bağlı olarak, bir anti-östrojen gerekli olabilir.
[2] Androjenik:
Masteron'un yan etkileri, androjenik doğadakileri içerebilir. Androjenik yan etkiler arasında erkek tipi kellik ve vücut kılı büyümesine yatkın kişilerde akne, hızlanmış saç dökülmesi sayılabilir. Neyse ki bu hormon, güçlü androjen DHT'nin doğrudan bir türevi olmasına rağmen, orta dereceli toplam androjenik aktivite taşır. Bununla birlikte, bireysel duyarlılık güçlü bir rol oynayacaktır, bu steroid, hassas erkeklerde çok sayıda anabolik steroidden çok daha fazla erkek tipi kellik geliştirmek için iyi bilinmektedir.
Önemli bir not; Drostanolon hormonu, 5-alfa redüktaz enzimi tarafından metabolize edilmez. Bu, testosteronu dihidrotestosterona indirgemekten sorumlu olan enzimdir. Masteron durumunda, zaten DHT'dir; küçültme yok. İndirgenme olmadığı için, hiçbir metabolizma ve inhibe edilecek bir şey yoktur. Bu, Masteron'un androjenik doğasının Finasteride gibi bir 5-alfa redüktaz inhibitöründen güçlü şekilde etkilenmeyeceği anlamına gelir.
Androjenik doğası nedeniyle Masteron, kadınlarda virilizasyon semptomları üretebilir. Virilizasyon semptomları vücut tüylerinin büyümesini, vokal akorların derinleşmesini ve klitoral büyümeyi içerebilir. Virilizasyon semptomları meme kanseri tedavi planlarında iyi bir şekilde belirtilmiştir, ancak bu normal olarak böyle bir durumun tedavisi için gerekli olan yüksek dozlardan kaynaklanmaktadır. Bir performans kapasitesinde, bu steroidin düşük dozda ilgili semptomlar olmadan kullanılması mümkün olmalıdır. Bununla birlikte, bireysel yanıt biraz dikte edecek olsa da, bu kadın atletler için tavsiye edilen bir steroid olmayacaktır. Kullanılırsa ve ilgili belirtiler ortaya çıkarsa, hemen kullanmaya devam etmeyin ve kaybolurlar. Semptomlar göz ardı edilirse, yerleştirilip geri dönüşümsüz hale gelmeleri çok olasıdır.
[3] Kardiyovasküler:
Masteron, kolesterol üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Bu, LDL kolesterolünde bir artışa ve bunun yanı sıra HDL kolesterolündeki azalmaya, bunun en güçlü vurgusuyla neden olabilir. Kolesterol üzerindeki toplam etki, çoğu oral steroidde, özellikle C17-alfa alkillenmiş steroidlerde bulunan kadar güçlü olmayacaktır. Bununla birlikte, kolesterol yönetimine toplam etki Nandrolone bileşikleri veya testosteron hormonu ile karşılaştırıldığında daha güçlü olacaktır. Masteron'un kan basıncı üzerinde hafif bir olumsuz etkisi olabilir, ancak bu çoğu için bir sorun olmayacaktır.
Drostanolone'un kolesterol etkisi nedeniyle, bu steroid ile kolesterol yönetimi çok önemli hale gelir. Temel testosteron döngüleri veya temel 19-nor dahil olmak üzere yığınlardan çok daha önemlidir. Zaten yüksek kolesterol muzdarip varsa bu anabolik steroid kullanmamalısınız. Kullanım için yeterince sağlıklıysanız, kolesterol dostu bir yaşam tarzı sürdürmek çok önemlidir. Bu sadece sağlıklı bir diyet anlamına gelmez, aynı zamanda bol miktarda omega yağ asidi içeren, basit şekerlerin yanı sıra doymuş yağlarda da sınırlı olmalıdır. Çok sayıda kardiyovasküler aktivite de önerilmektedir.
[4] Testosteron:
Masteron, bu steroid kullanıldığında önemli olan doğal testosteron üretimini eksojen testosteron tedavisini önemli ölçüde baskılayacaktır. Ekzojen testosteron dahil edilmemesi, çoğu erkeğin düşük bir testosteron durumuna yol açacaktır, ki bu sadece çok sayıda olası semptomla değil, aynı zamanda aşırı derecede sağlıksızdır.
Çoğu Masteron'u bir kesim döngüsünde kullanacağından, sağlayabileceği yüksek östrojenik aktivite seviyeleri nedeniyle çok fazla testosteron kullanmak istememek çok yaygındır. Bu durumda, bastırma ile mücadele etmek ve size gereken testosteronu vermek için haftada 100-200 mg'lık düşük bir testosteron dozu bulacaksınız.
Masteron kesildikten ve tüm eksojen steroidal hormonlar sisteminizi temizledikten sonra, doğal testosteron üretimi tekrar başlayacaktır. Önceki seviyeler gece boyunca normale dönmeyecek, bu birkaç ay alacak. Yavaş iyileşme nedeniyle, Post Cycle Therapy (PCT) planları genellikle tavsiye edilir. Bu, kurtarma işlemini büyük ölçüde hızlandıracak; Ancak, seviyenizi zirveye geri getirmeyecek, bu hala zaman alacaktır. Bir PCT planı, uygun vücut fonksiyonu için yeterli testosterona sahip olmanızı sağlarken, seviyeleriniz doğal olarak artmaya devam eder ve toplam iyileşme süresini önemli ölçüde azaltır. Bu doğal iyileşme, önceki düşük testosteron koşulunun mevcut olmadığını varsayar. Ayrıca yanlış takviye uygulamaları yoluyla Hipotalamik-Pituiter-Testiküler Eksen (HPTA) 'ya herhangi bir hasar verilmediğini de varsayar.
[5] Hepatotoksisite:
Masteron, hepatotoksik anabolik androjenik bir steroid değildir ve karaciğere hiçbir stres ya da hasar vermez.
Masteron Yönetimi
Yetişkin erkekler için standart Masteron dozu normal olarak haftada 300-400 mg'a düşecektir. Normal olarak, bu, her gün 6-8 hafta boyunca 100 mg'lık bir enjeksiyon anlamına gelecektir. Bu, 6-8 haftanın toplam döngüyü temsil ettiği anlamına gelmez, fakat bu, yığının Masteron kısmı için ortak bir zaman dilimidir. Bazıları alternatif olarak dozlarını günlük bir enjeksiyon programına ayırmayı tercih edebilir, ancak diğer her gün yeterli olmalıdır. Bir Drostanolone Enanthate sürümü bulunursa, haftada 1-2 enjeksiyon çalışacaktır, ancak böyle bir sürüm biraz nadirdir.
Kadın meme kanseri tedavisi için, standart dozlama 8-12 hafta boyunca haftada üç kez 100 mg çağırır. Bu genellikle tersine çevrilmesi zor olan virilizasyon semptomlarına yol açacaktır. Bununla birlikte, hiç kimse inkar etmekten hala daha iyi değildir. Kadın sporcu için haftada 50 mg toplamda 4-6 haftaya yetecek kadar fazla olmalıdır. Bazı kadınlar hormonu iyi tolere ederse haklı gösterilmek üzere haftada 100 mg'a yakın dozlar bulabilirler. Bu aralığın dozları çoğu kadın için kontrol edilebilir olmalı, ancak bireysel duyarlılık akılda tutulmalıdır. Haftada 100 mg'ın üzerinde olan ve 4-6 haftalık kullanım süresinin üstünde olan dozlar, muhtemelen bir düzeyde virilleşme semptomları üretmekten daha fazla olacaktır.
Masteron Profili:
(Drostanolone Propionate)
[17beta-Hidroksi-2-alfa-metil-5αfa-androstan-3-on propiyonat]
Moleküler Ağırlık: 360.5356
Formül: C23H36O3
Erime Noktası: N / A
Üretici: Syntex (orjinal), Çeşitli Yeraltı Laboratuvarları
Etkili Doz (erkek): 350 mg / hafta (her 100 mg * Diğer günler) 500 mg / haftaya
Etkili Doz (kadın): 50-100mg / hafta
Aktif Yaşam: 2-3 gün
Algılama süresi: 3 hafta
Anabolik / Androjenik Oranı: 62:25

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder